Puhdasvesisiivous

-

Kemikaaliton siivous puhdasvedellä

Yritysvastuu ja yrityksen hiilijalanjälki muodostuvat lukuisista asioista ja valinnoista. Kun yrityksen valintana on ekologinen siivous, myös hiilijalanjäljen pienentäminen on helpompaa. Uusien innovatiivisten siivousmenetelmien myötä myös täysin kemikaaliton siivous on mahdollinen. Ympäristöystävällinen puhdasvesisiivous laskee yrityksen hiilijalanjälkeä siivouksen osalta 50% ja toimii osana yrityksen kestävän kehityksen strategiaa.                                        

Meillä Trinomilla ympäristöystävällinen siivous ja kestävä kehitys on ollut osa toimintaa jo pitkään.  Aktiivivesi eli puhdasvesi tarjoaa mahdollisuuden ympäristöystävälliseen siivoukseen, jonka myötä pienenee myös yrityksen hiilijalanjälki.                                        Ekologinen siivous puhdasveden avulla on kemikaaliton siivous. Käytössä on vain yksi ekologinen pesuaine, joka ei ärsytä ihoa eikä kerry hengitysilmaan. Ympäristöystävällinen siivousaine ei myöskään päästä haitallisia kemikaaleja ympäristöön.                                Valitsemalla puhdasvesisiivouspalvelun, Lahden seudun yritykset ja julkiset toimijat voivat vähentään kemikaalien käyttöä ja osallistua ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden rakentamiseen. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin ja mahdollistamaan hiilijalanjäljen pienentäminen.                                                         

Kysy lisää ja pyydä tarjous 

50%
pienempi hiilijalanjälki
55%
kyselyymme vastanneen yrityksen arvoihin oli kirjattu vihreitä arvoja
90%
parhaimmillaan 90% vähemmän kemikaaleja siivouskohteissa

Mitä aktiivivesi on?

Aktiivivesi tehdään tavallisesta vesijohtovedestä. Puhdistamisen jälkeen siihen lisätään sähkön avulla  hengitysilmasta otsonia. Tällöin veteen syntyy happiradikaaleja aiheuttaen sen, että aktiivivesi pilkkoo likaa ja toimii puhdistusaineena.

Toisin kuin perinteiset pesuaineet, aktiivivesi valmistetaan juuri ennen käyttöä asiakaskohteessa, joten sen käytössä ei tarvita pakkaamista, kuljetusta eikä varastointia. Tämäkin osaltaan keventää tuotteen ympäristövaikutuksia. 

Aktiivivesi toimii sellaisenaan kevytdesinfiointiin nopean hapetuskykynsä ansiosta. 

Aktiivivesi on

  • Helppokäyttöinen
  • Käyttövalmista sellaisenaan
  • Tehokas kaikille pinnoille ja kaikilla menetelmillä
  • Turvallinen käyttäjälle ja ympäristölle
  • Kemikaaliton, vain vettä ja happea

Mitä Z-vesi on?

Z-vettä tehdään aktiiviveden tavoin tavallisesta vesijohtovedestä. 

Ensin vesijohtovesi suodatetaan, jolloin siitä poistetaan kalkki- sekä mineraalihiukkaset. Tämän jälkeen veteen lisätään pieni määrä kaliumkarbonaattia, jolloin vedestä tulee emäksistä. 

Emäksisen Z-veden pH-arvo on 12,5, ja sen siivousteho perustuukin puhtaasti veden emäksisyyteen. Z-vesi neutralisoituu käytössä eli sen pH-arvo palautuu käytössä seitsemään. Tästä johtuen z-vesi ei aiheuta käyttäjälleen ihoärsytystä eikä muutakaan haittaa. Z-vettä voi käyttää joko sellaisenaan tai laimennettuna liuoksena.

Z-vesi on

  • Tehokas puhdistaja joka vaikuttaa välittömästi.
  • Tensiditön. Siksi se on erityisen sopiva tiloihin, joissa on erityisvaatimuksia, kuten koulut.
  • Säilyvä. Varastointiaika voi olla jopa 2 vuotta.
  • Ylivoimainen pyykinpesuaine. Z-vesi-järjestelmä yhdistettynä pesukoneeseen korvaa tavallisen hanaveden. Pesee mopit, vaatteet, mikrokuituliinat.
12,5
korkea ph-arvo takaa puhtauden

Pintapuhtaustason kehityksen testitulokset

Kokeilimme puhdasvesisiivouksen toimivuutta asiakaskohteissamme syksyllä 2020. Luvuissa näet kokonaislian määrän pienenemisen aktiivivedellä tai z-vedellä siivottaessa verratuna perinteisiin siivousaineisiin.

Valokatkaisin
aktiivivesi 11,43%
z-vesi 74,03%

Taukotilan pöydän pinta
aktiivivesi 23,72 %
z-vesi 38,45%

WC:n huuhtelupainike
aktiivivesi 38,36%
z-vesi 32,26%

Tiedot perustuvat neljässä eri asiakaskohteessa otettuihin pintapuhtausnäytteisiin aikavälillä 5.9.-6.11.2020

74
% puhtaammat valokatkaisijat
38
% puhtaampi WC:n huuhtelupainike
38
% puhtaampi taukotilan pöydän pinta

Usein kysyttyä

Z-vesi puhdistaa korkean ph-arvonsa vuoksi erityisen tehokkaasti rasvaan ja likaan.  Z-vedellä pestään niin lattiat, makuutilat, keittiö- ja ruokailutilat, läikät, nooki kuin lasipinnat ja peilitkin. 

Aktiiviveden ja z-veden toimivuutta on tutkittu paljon. Ne ovat lähes lyömättömiä julkitilojen siivouksessa monella mittarilla tarkasteltuna. Esimerkiksi Asikkalan kunta otti aktiiviveden käyttöön alkuvuodesta 2020 luopuen samalla kaikkien perinteisten pesuaineiden käytöstä. 

Yritys voi itse valmistaa Z-Vesi Generaattorilla Z-Veden ja siten pienentää kasvihuonekaasupäästöjä ja kuljetuksia. Samoin on aktiiviveden laita: erityisellä aktiivivesilaitteella puhdistusvesi valmistuu esimerkiksi yrityksen siivouskomerossa. Puhdasvesisiivoukseen siirryttäessä muita kemikaaleja ei juuri tarvita. 

Z-vesi on täysin densiditön. Se ei ärsytä ihoa eikä ympäristöä. Siitä ei huuhtoudu pinta-aktiivisia aineita ympäristöön. Siksi se on erityisen sopiva tiloihin, joissa on erityisvaatimuksia, kuten koulut ja sairaalat. 

Aktiivivesi on täysin kemikaaliton: sen valmistukseen käytetään vain vettä ja happea. Aktiiviveden käytöllä lisätään sisäilman toksisuutta, jolla on vaikutus julkitilojen työhyvinvointiin.

Aktiiviveden käytön alkaessa pinnoilta kuoriutuu usein aluksi pesuainejäämiä. Kun puhdas pinta on tullut esiin, parantuu lattian askelvarmuus. 

Puhdasvesisiivouksella pystytään vähentämään yrityksen kuljetuksia, siivouskemikaalien ostoja ja hiilidioksidipäästöjä. Pakkauskuormitus vähenee. Puhdasvesisiivouksella pystytään saavuttamaan jopa 50% pienempi hiilijalanjälki verrattuna perinteisiin siivousmenetelmiin.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

 Puhdasvesisiivouksella haluamme tarjota asiakkaillemme siivouspalvelun, jossa on aiempaa paremmin huomioitu ympäristönäkökulmat. Samalla mahdollistamme asiakkaillemme työympäristön, jossa ei ole kemikaalijäämiä tai hajusteita, siivoustyön laadusta tinkimättä. Asiakkaat ovat ottaneet puhdasvesisiivouksen vastaan innostuneesti ja ovat olleet aidosti kiinnostuneita uudesta vaihtoehdosta. Näen, että ekologisuus näyttelee siivouspalveluissa suurempaa roolia jo lähitulevaisuudessa.

Toimitusjohtaja Veijo Oksman, Trinomi Siivouspalvelut